}

Trainingsweek Marmotte 2018

Net op misschien het enige moment in het jaar dat je even niet aan fietsen wil denken, moet je dat juist wel doen. Vanaf 6 november kan je je namelijk inschrijven voor de Marmotte. Er zijn zoveel cyclo’s vandaag de dag, maar de Marmotte blijft toch nog altijd de populairste cyclo voor vele wielrenners. En misschien wel terecht, want op de cols die in het parcours liggen hebben natuurlijk vele kampioenen grote koersen gereden.

Het is niet voor niets dat de inschrijving zo vroeg is. Om goed aan de start te verschijnen, moet je voorbereiding ook op tijd beginnen. Wanneer je eind van de winter de fiets eens uit de schuur haalt, is de kans groot dat je halverwege de Alpe d’Huez met kramp langs de kant staat. Het is echter niet alleen een goede conditie die nodig is om een topprestatie te leveren.
Afgelopen jaar heb ik zelf voor het eerst (!) deelgenomen aan de Marmotte en ik weet zeker dat ik volgend seizoen met dezelfde conditie een betere prestatie zou neerzetten. Met name de laatste voorbereidingen en de beslissingen die ik nam tijdens de koers hadden beter gekund. Te laat afgereisd, iets te lang in het rood gereden op de Col du Glandon, een jackie te weinig meegenomen (het was wel heel koud op de top van de Galbier) en toch ook – ik durf het als coach bijna niet te zeggen – iets te weinig gegeten en gedronken. De Alp d’Huez werd daardoor een behoorlijke lijdensweg.

Om ervoor te zorgen dat jij die fouten niet maakt reizen we komend jaar met Robic af naar Bourg d’Oisans en doen we mee met de Marmotte. Een week lang bereiden we ons zo professioneel mogelijk voor om tot een goede prestatie te komen. We verkennen de belangrijkste cols, we zorgen dat we goed uitgerust aan de start verschijnen, we stellen een eet- en drink protocol op en we ouwehoeren een week lang over vermogensmeters, data en de koers. En jij kan met ons mee! De organisatie is in handen van Velotours, waar je je ook kan inschrijven. Het mooie is dat je dan deze week de beslissing over deelname nog niet hoeft te nemen, omdat er een startbewijs is inbegrepen bij het arrangement. We raden wel aan om de training deze week weer op te pakken.

Leon Burger