}

13 april de ccuvn toertocht

Onderstaand verhaal is het verhaal van Ewoud. Ondanks de ziekte van Crohn laat Ewoud zich niet uit het veld slaan om op de fiets prachtige hoogtepunten te bereiken. 13 april zamelt Ewoud met deze toertocht geld in voor het onderzoek en het welzijn van medepatienten. Via dit bericht willen we aandacht vragen voor deze toertocht. Fiets mee of doneer via zijn actiepagina.

Mijn naam is Ewoud Kluijver, 54 jaar en groot wielerliefhebber. Helaas lijd ik aan de ziekte van Crohn, net als Colitis Ulcerosa een inflammatoire darmziekte. Momenteel gaat het erg goed, maar ik ben ook door diepe dalen gegaan wanneer de ziekte opvlamde. Het is lastig om in vorm te komen en fietsdoelen te stellen met zo’n ziekte. Via fietsmaten kwam ik in contact met Robic. Ik heb daar een inspanningstest gedaan in 2017 en ben toen met een schema gaan trainen voor de Fausto Coppi in Piemonte, een loodzware cyclo. Ik heb deze Gran Fondo helemaal uitgereden. Sindsdien ben ik blijven trainen bij Robic. Ik word gecoacht door Wilma Franken. Zij stuurt me trainingsschema’s via het platvorm Today’s Plan. Mijn trainingen worden automatisch geüpload naar TP. Een keer per maand hebben we telefonisch contact en spreken dan van alles door. Wilma weet precies wanneer ik belastbaar ben en of ik mijn trainingen goed verteer. Zonder coach zou ik veel te hard trainen. Nu word ik soms afgeremd wat op de lange duur tot betere resultaten leidt. Momenteel train ik voor de Ronde van Vlaanderen. In juli hoop ik een goed resultaat te rijden in de Dolomieten Marathon.
Om via mijn sport een bijdrage te leveren aan het welzijn van medepatiënten probeer ik geld in te zamelen voor de CCUVN, de vereniging van patiënten met IBD. Eerst met monstertochten door Zeeland, op 13 april a.s. vanwege het 40 jarig jubileum van de CCUVN met een speciale toertocht door ’t Gooi. Het peloton wordt begeleid door 8 motards zodat we net als de profs overal door kunnen rijden.
Ik hoop dat je in de gelegenheid bent om mee te rijden! Je kunt individueel inschrijven of als team. Neem anders een kijkje op mijn actiepagina.

Alvast hartelijk dank voor je bijdrage!

Met sportieve groet,

Ewoud Kluyver