}

Sportarts

Assistance Medical

Soms wil je eerst weten of je gezond bent, voordat je aan de conditie gaat werken. Met het toenemen van de leeftijd neemt helaas namelijk ook de kans op lichamelijke klachten en zelfs hartfalen toe. Daarnaast moet je voor je eerste licentie een sportmedische test ondergaan en bij evenementen als de Marmotte of Alpe d’Huzes is het eveneens verplicht een sportmedische keuring te overleggen. Voor sportmedische testen, maar ook een blessureconsult of astmatische klachten kan je bij onze sportarts terecht.

MEER

Hoe?

Bij Robic beschikken wij over de nieuwste apparatuur op het gebied van ademgasanalyse en ECG-registratie. Daarnaast kunnen we met onze Cyclus-2-fietsergometer onderzoeken aanbieden op de eigen fiets.

Tarieven en vergoedingen

Onze sportmedische zorg voldoet aan het SCAS-keurmerk. Ook zijn wij lid van de FSMI. Daarmee vergoeden de zorgverzekeraars (een deel van) de kosten vanuit de aanvullende verzekering. Hoeveel is afhankelijk van je polisvoorwaarden. Hieronder vind je meer informatie.

Tarieven en vergoedingen >

Eerst even overleggen?

Contact opnemen of wil je worden teruggebeld? We wisselen graag van gedachten.

Neem contact op >

Aanwezigheid sportarts

De sportarts is alleen in Amsterdam op:

  • Maandag 9.00 – 17.00
  • Woensdag 9.00 – 14.00
  • Zaterdag 9.00 – 14.00

Blessure consult

Een blessure. Onhandig en vaak net op een moment dat je hele andere plannen had. Voor een gedegen onderzoek, diagnose en/of advies kun je terecht bij onze sportarts.

Tijdens het consult wordt de aard van je blessure of klacht in relatie tot je sport uitgevraagd. Daarna wordt een lichamelijk onderzoek verricht.

Mocht dat nodig zijn dan kan tijdens het consult de hulp van de fysiotherapeut ingeroepen. Zo nodig vragen we aanvullend onderzoek aan. Op die manier zorgen wij er samen voor dat je zo snel mogelijk weer op je fiets zit.

Met een verwijzing van je huisarts wordt je consult vergoed vanuit de basisverzekering. Afhankelijk van je verzekeraar zullen we je vragen vooraf een volmacht te laten ondertekenen.

Meteen een afspraak maken?

Online afspraak maken >

Aangesloten bij

 

Sportmedische onderzoeken

Ook voor sportkeuringen of om gewoon te kijken of je gezond bent kan je bij Robic terecht voor sportmedische onderzoeken. Afhankelijk van het doel van het onderzoek kan er voor verschillende onderzoeken gekozen worden. 

Sportmedische onderzoeken

Hieronder vindt je onze verschillende sportmedische testen en kan je meteen een afspraak maken

Sportmedische onderzoeken >

Wat heb ik nodig?

Voor verschillende evenementen en sportbonden gelden weer anderen vereisten. Om in dit oerwoud van onderzoeken en verplichtingen een beetje wegwijs te worden, hebben we op de volgende pagina een handig overzicht.

Wat heb ik nodig? >