}

Core- en krachttraining Rotterdam

Core- en krachttraining voor wielrenners

Met drie workshops core- en krachttraining leert profwielrenster en fysiotherapeute Marjolein van ‘t Geloof je alle ins & outs om hiermee goed aan de slag te gaan.

MEER

programma

Met het core- en krachttraining programma leren we je in drie avonden alle ins & outs van core-stability en krachttraining speciaal voor wielrenners. Dat fietsen meer is dan enkel hard trappen mag geen geheim meer zijn; iedere zichzelf respecterende renner heeft op zijn minst wel een trainingsmat thuis. Maar om de core-stability en krachttraining juist toe te passen en in te plannen vergt soms nog enige uitdaging.
De drie avonden zijn opgedeeld in zowel theorie- als praktijkgedeelten en zorgen voor een ideale combinatie door de net tot je genomen theorie meteen in de praktijk te brengen. Met met huiswerkschema dat je mee krijgt na de eerste bijeenkomst, kun je meteen aan de slag!
Onze fysiotherapeute Marjolein van ‘t Geloof zal het programma begeleiden. Marjolein, zelf profwielrenster bij Alé Chipollini en ervaringsdeskundige, heeft een grote interesse in core-stability en de krachttraining voor wielrenners en heeft een interessant en uitdagend programma opgesteld.

Neem contact met ons op >

Hoe?

Core-stability en krachttraining is niet zomaar oefeningen tussendoor doen of met een stang een kniebuiging maken. Nee, het vergt aandacht, controle en zekerheid. Weten wat je doet en voelen dat je het goed doet. Deze technieken kunnen enkel goed worden opgepakt met een juiste uitleg en aandacht voor het individu. Daarom is de maximale groepsgrootte vastgesteld op 8. Aan de hand van achtergrondinformatie, ondersteunende plaatjes en filmpjes alsmede zelf de oefeningen doen uitvoeren, word je stap voor stap meegenomen in dit proces. Hierdoor krijg je onder andere antwoorden op de vragen ‘welke oefeningen zijn geschikt voor de wielrenner’, ‘hoe voer ik de oefeningen uit’, ‘wanneer doe je wel of juist niet de oefeningen’ en ‘kun je krachttraining doen tijdens het seizoen’. Vooral het laatste kent interessante mogelijkheden!

Programma

De trainingen vinden plaats bij Robic Rotterdam op de maandagen 15 april, 6 mei en 20 mei. Iedere avond begint om 19:00h en eindigt rond 21:00h

Prijs & Inschrijven

Het programma bestaat uit drie trainingen van twee uur en kost 50 euro per persoon. Inschrijven kan via de link hieronder.

Schrijf je in >