}

Bikefitting

Goed op de fiets zitten

Wielrennen begint met een goede houding op de fiets. Een houding waarbij je pijnvrij en zonder klachten optimaal vermogen kan leveren. Geen individu is hetzelfde en dus moet jij op zoek gaan naar jouw ideale houding op de fiets. Onze bikefitting werkt niet met rekenmodellen, maar gaat uit van het individu, waarbij we onder andere rekening houden met jouw klachten, lenigheid en lichaamshouding, leeftijd en fietsdoel.

MEER

Hoe wij het doen

Wij geloven dat een bikefit begint met het in kaart brengen van het lichaam en daarna pas de je eigen fiets of onze meetfiets. Nadat onze fysiotherapeut het lichaam onder loep heeft genomen analyseert een bewegingswetenschapper de zadeldrukverdeling, pedaalefficiëntie en en gewrichtshoeken.

  • Intakegesprek en lichamelijk screening door fysiotherapeut
  • Zadelanalyse met dynamische drukmeting
  • Pedaalanalyse met dynamische drukmeting
  • Videoanalyse
  • Afstellen nieuwe positie, evt. incl. nieuwe stuurpen en/of zadel
  • Bikefitting rapport met daarin de bevindingen en nieuwe fietsafstelling.
  • Desgevraagd aanbevelingen ter oriëntatie op een nieuwe of andere fiets.
  • Hercheck 4 weken later.

Voor wie

De bikefitting is bedoeld voor renners die met lichamelijk klachten rondfietsen, of twijfels hebben bij hun huidige houding. In dat geval stellen wij je huidige fiets optimaal af. Als je een nieuwe fiets wil aanschaffen kunnen we met behulp van onze pasfiets jouw optimale fietsafstelling bepalen en kunnen we je adviseren welk type fiets en welke framemaat het beste bij jou past.

“Had ik dat maar eerder gedaan!”

Hercheck

Geen bewegingswetenschapper ter wereld kan exact voorspellen hoe het lichaam reageert op de nieuwe fietshouding. Bij ons is daarom altijd een hercheck vier weken later inbegrepen in de prijs. Zo kunnen we de afstelling nog even finetunen of een nieuwe fiets nameten.

Prijs & Afspraak maken

Een bikefitting duurt 2,5 uur in totaal en kost €259,- en is inclusief een hercheck 4 weken later.

Een fitting van een tweede fiets kost €75,-

Na een jaar weer kijken of je nog goed zit of je nieuwe fiets laten opmeten? Ook dat kan. Voor 150 euro herhalen we alle metingen inclusief de screening van de fysiotherapeut.

Maak een afspraak >

Twijfel je om een bikefitting te komen doen? Of heb je een vraag en wil je worden teruggebeld?

Neem contact met ons op >