}

Aero testing

Free speed

Wanneer snelheid het resultaat bepaalt, is alleen het meten van vermogen niet genoeg. Met name op het vlakke is de luchtweerstand verreweg de grootste te overwinnen weerstand. Om deze weerstand te overwinnen zijn er  twee wegen die naar het ereschavot leiden: het vergroten van het geleverde vermogen van de fietser of het verkleinen van de luchtweerstand. Het eerste kost je vaak jaren van training en het laatste een paar uur van je vrije tijd.

 

MEER

Hoe?

Bij Robic kan je terecht voor twee vormen van aerodynamica testen

Voor wie

De aerodynamica metingen zijn echt bedoeld voor iedereen. Iedere wielrenner, tijdrijder of triatleet die op zoek is naar free speed is bij ons aan het goede adres. Een aerodynamica meting op de wielerbaan levert een gemiddelde winst op van 20 Watt aan vermogen bij een snelheid van 45 km/uur. Omdat de aerodynamica voor 90% wordt bepaald door de positie, is voor de prijs van een paar overschoenen of een carbon voorwiel de relatieve tijdswinst vaak vele malen groter.

Aerotesting

Op de indoor wielerbaan, Velodrome, waarbij we daadwerkelijk de luchtweerstand van de wielrenner meten in verschillende posities. We meten niet alleen het frontaal oppervlak maar ook de drag coefficient. Niet alleen het effect van een andere positie, maar zelfs het effect van overschoenen, handschoenen en een andere helm zijn zeer nauwkeurig te meten. Daarnaast voel je meteen of je de positie ook in de praktijk kan volhouden.

Een aerotest duurt 2 uur en is het mogelijk zo’n 3 tot 5 posities per uur te testen. De kosten €500,-.

Aerofitting

Op de Tacx voor een camera, waarbij je realtime terugkoppeling krijgt over het frontaal oppervlak. Door de positie te veranderen is het doel het frontaal oppervlak zo klein mogelijk te maken. Daarnaast is het mogelijk te testen of je deze positie ook vast kan houden.

Een aerofitting duurt 1 uur en is het mogelijk zo’n 4 posities te testen. De kosten €139,-

Afspraak maken

Dat voor een aerofitting heel gemakkelijk online onder de button bikefitting. Neem voor een aerotest contact met ons op voor een afspraak.

Online afspraak maken >

Meer weten?

Vraag, opmerking of wil je worden teruggebeld? We wisselen graag van gedachten.

Neem contact op >