}

Girona is misschien wel de beste uitvalsbasis op trainingsgebied is van Europa. Je kan er vlak trainen, bergop trainen en in de heuvels. Als je de weg niet kent is de kans echter groot dat je terecht komt op grote N-wegen. Daarom hebben we in ons wielerhome in Girona een routeboek liggen met 33 verschillende routes. De mooiste vijf hebben we er voor je uitgepikt en op een rij gezet.

 1. De Hincapieloop 66 km

  Een klassieker, de Hincapieloop. Direct vanuit Girona start je met de bekende klim Els Angels om vervolgens via smalle landwegen uit te komen bij het middeleeuwse plaatsje Monells. Hierna volgt nog een tweede lopende klim. Eigenlijk is dit het beste rondje om mee te beginnen als je bent aangekomen.
  https://www.strava.com/routes/11733865

 2. Coastal loop 110 km

  De kustweg langs de Costa Brava is adembenemend mooi. De weg gaat continu op en af met aan de ene kant de Middellandse Zee en aan de andere kant de ruige rotsachtige heuvels. Geen gemakkelijk rondje, maar wel goed te rijden voor ieder niveau. Je zal hier wel je krachten al enigszins moeten verdelen, met name in de winter of het vroege voorjaar.
  https://www.strava.com/routes/17016671

 3. Rustik 110 km

  Ten oosten van Girona, achter de Els Angels ligt een heel vlak gebied. Dit rondje gaat richting het fietsvriendelijke café Rustik. Een relatief eenvoudig rondje, al kan je je nog behoorlijk uitleven op de korte klimmetjes op de terugweg.
  https://www.strava.com/routes/10775090

 4. Olot 120 km

  Olot ligt aan in het gebied La Garrotxa, een oud vulkanengebied. Vanuit Olot kan je gemakkelijk de Pyreneeën in. De weg naar Olot loopt continu omhoog en terug is het dus lekker bergaf rijden. Het is zeker geen eenvoudig rondje, maar wanneer je de kleine weggetjes rijdt wel prachtig.
  https://www.strava.com/routes/11291897

 5. Sant Hilari, 90 km

  Ten westen van Girona ligt het Nationale park Montseny, wat begint bij het plaatste Sant Hilary. Dit plaatsje ligt op 800 meter hoogte en om daar te komen rijd je een beklimming van 23 km met 3% gemiddeld. Een ideaal rondje om te wennen aan het grote klimwerk.
  https://www.strava.com/routes/10775090