}

De Robic Recap

Een wielerkoers levert meestal meer dan honderd compleet uiteenlopende verhalen op. Omdat wat ons betreft het vertellen van koersverhalen Olympisch mag worden, doen wij op deze plek ook graag een duit in het zakje. In ons geval vertellen we natuurlijk graag het koersverhaal van de renners waar wij met Robic bij betrokken zijn en afgelopen weekend was weer een weekend om trots op te zijn. Daarom in willekeurige volgorde: De Robic Recap.

  •  Foto website wvamsterdam.nlRob Bohte wint het kampioenschap van Amsterdam. Rob mogen we toch wel vriend van de show noemen. Rob is gek data en verliefd geworden op zijn vermogensmeter. Op de site van WV Amsterdam roemt hij Robic zelfs als onderdeel van zijn succes. Onder deze link staat het volledige prachtige verhaal over de koers. Vooral de dagindeling met de bakker en de slager is vrij briljant om te lezen. Dit is toch wel een zaterdag zoals een zaterdag ooit bedoeld is. Courage!
  • Ook voor Marjolein van ‘t Geloof was het meteen raak Fotograaf onbekenddit seizoen. Waar het vorig seizoen vaak net niet was, zijn er nu meteen bloemen in de Omloop van Strijen. In een machtige sprint won ze met fietslengtes op de de concurrentie.
  • In Drenthe werd een huzarenstukje opgevoerd door Jan Willem van Schip.De continentale renner van Delta Cycling Rotterdam ontsnapte na 3 kilometer en hield met z’n twee medevluchters kilometerslang alle gerenommeerde profploegen op 17 seconden.Het kostte teammanager en ploegleider Jim van den Berg naar eigen zeggen een paar jaar van zijn leven en zijn stembanden, maar naast een geweldige koers leverde het ook een briljant interview bij de NOS op. Kijktip van deze week! Foto website teamlottojumbo.nl
  • Geen winst maar ook een prachtige resultaat was er voor Daan Hoole in de junioreneditie van NokereKoerse. In deze internationale 1.1 voor junioren wist hij met 14 man vooruit te blijven en te finishen op de derde plaats in de sprint. Daan is bezig aan een extreem sterk seizoen met een 8ste plek in Kuurne, 5de in Zepperen en nu dus 3de in Nokere.
  • Voor Wouter Wippert was het wel eindelijk weer eens raak. Na een moeizame start van het seizoen besloot zijn team om hem niet op te stellen in Parijs-Nice, maar om weer in het ritme te komen via de Omloop van het Waasland. Daar liet hij zien dat hij nog altijd over snelle benen beschikt. Hopelijk kan hij via deze overwinning de lijn doortrekken in de grotere Fotograaf onbekendkoersen. Overigens trainen wij Wouter sinds deze winter niet meer, maar we dagen hem na 4 jaar begeleiding nog steeds een warm hart toe. Zijn team besloot deze winter om de trainingsbegeleiding van de renners niet meer uit te besteden.