}

De Giro-Na-Week       

Een grote ronde is voor een beetje wielervolger het mooiste wat er is. Drie weken lang mag je op een doordeweekse dag zonder schuldgevoel om half drie de tv aanknippen om koers te kijken. Nu de Giro is afgelopen, volgt het zwarte gat. Wat te doen op een dinsdagmiddag? Om het iets draaglijker te maken hebben we de Giro-Na-Week in het leven geroepen. Iedere dag kan je hier iets tofs lezen over Girona. Zodat je toch nog even iets te doen hebt om, pak ‘m beet, drie uur ‘s middags.

Etappe 2: De profs

Zoals je wellicht weet is Girona de uitvalsbasis voor menig profwielrenner. Als je in Girona gaat trainen kom je er altijd wel een paar tegen. Hier vind je een selectie van bekende en (voorlopig) minder bekende Girona profs die je zeker moet volgen op Strava.

 

  1. Freddy Ovett Wie? Waarschijnlijk heb je nooit van dit fenomeen gehoord. Rijdt bij de Australian Cycling Academy en heeft in Girona enkele huge KOM’s op zijn naam staan. Misschien heb je wel eens gehoord van de Els Angels? Freddy staat bovenaan. Heeft ook nog veel te weinig volgers, dus volgen en kudo’s geven deze man.
  2. Robert Gesink Grote kans dat je hem al volgt. Woont al een tijd in Girona en dat is te zien aan de routes die hij rijdt. Hij weet echt elk weggetje te vinden en is niet vies van een extreme tocht. Zijn foto’s zijn ook mooi om te zien, zijn vermogens wat minder. Die zijn zo hoog, daar word je als gewone wielertoerist depressief van.
  3. James KnoxJonge renner van Quick-Step die extreem hard omhoog rijdt. Een renner die niet gewoon een rondje fietst, maar echt intervallen traint. Zal waarschijnlijk nu nog in dienst rijden van de grote kopmannen, maar het zal niet lang meer duren voordat deze jongen goede uitslagen gaat rijden.
  4. Mads Schmidt Soms verdenken we hem ervan dat hij achter de brommer traint. Rijdt soms onwaarschijnlijke gemiddeldes. Heeft ook een paar KOM’s op zijn naam staan waar je u tegen zegt. Werd in 2015 wereldkampioen tijdrijden bij de Beloften en heeft dit jaar vreemd genoeg een hele lijst DNF’s achter zijn naam staan.
  5. Ryan Mullen Vooral volgen om zijn soms droge commentaren. Houdt wel van een beetje zelfspot. Kan verder een behoorlijk potje tijdrijden en reed solide de Giro uit, terwijl hij naar het scheen de zwaarste renner van het peloton was.