}

 

Anti-winterdepresssiva: vijf toffe Gran Fondo’s van 2018 op een rij

 

Het is koud, nat en donker. Niet zo gek dus als je fietsmotivatie tot het nulpunt is gedaald. De enige manier om uit deze dip op te krabbelen, is door plannen te maken. Doelen te stellen. Een stip aan de horizon te markeren. Om je vervolgens deze hele winter lang enorm te kunnen verheugen op een prachtige rit in het verschiet.

Natuurlijk, je kunt je weer inschrijven voor de bekende toertochten. Helemaal niets mis mee. Maar wil je deze winterdip met grof geschut te lijf gaan, dan kun je ook eens verder zoeken. Letterlijk. Meld je aan voor een heroïsche tocht op een adembenemende plek, zodat je echt iets bijzonders in je agenda kunt zetten om reikhalzend naar uit te kijken.

 

Wij hebben alvast een top 5 van bijzondere Gran Fondo’s in 2018 voor je op een rij gezet.

  • Gran Fondo Arad – Dead Sea, Israel

Hoewel je een aantal jaar geleden waarschijnlijk niet aan Israël dacht als fietsland, is de start van de Giro in Jeruzalem toch wel hét bewijs dat je op deze plek prima een mooie rit kunt rijden. De Israëlische Gran Fondo vindt plaats op 23 en 24 maart in het gebied bij de Dode Zee. Bereid je dus voor op spectaculaire uitzichten op een historische plek als je besluit mee te doen aan deze tocht.

http://www.granfondo-deadsea.co.il/en/pages/granfondo

  • Gran Fondo Kazachstan, Kazachstan

Wil je echt eens wat anders? Ga dan voor de Gran Fondo in Kazachstan. Maak je klaar voor deze tweedaagse tocht op 19 en 20 mei en kom terug met epische verhalen. Geen idee wat je hiervan moet verwachten? Wij eigenlijk ook niet, maar dat maakt het des te vetter. En wil je een toch met een beetje meer voorkennis op pad? Praat dan eens met onze fysio en globetrotter Florian Smits die hier ooit een memorabele fietsweek heeft beleefd tijdens de GP Almaty.

http://www.granfondokazakhstan.com/

  • Viking Tour, Noorwegen

Iets dichter bij huis, maar toch is Noorwegen niet een erg gangbare locatie voor de gemiddelde wielrenner. Zonde, want de natuur is er prachtig en als je wat later in het jaar gaat, is de temperatuur ook prima te doen. Deze Vikingentocht duurt maar liefst van 21 tot 27 juli. Let op; de plekken zijn beperkt, dus wil je deze rit bij onze Scandinavische bovenburen rijden, dan moet je er snel bij zijn.

http://www.vikingtour.no/

  • Niseko Classic, Japan

Ook in juli, maar dan op de 7e en de 8e, vindt de Niseko Classic in Japan plaats. Het is niet om de hoek, maar dan heb je ook wat; het bergachtige landschap met prachtige uitzichten en de nodige hoogtemeters maken de lange reis naar Japan meer dan goed. Je kunt kiezen voor een tijdrit of voor de afstanden van 140 en 70 kilometer, voor elk wat wils dus. En wanneer je de rit gereden hebt, plak je gewoon nog een week vakantie vast aan je trip om dit bijzondere Aziatische land ook zonder fiets te ontdekken. De inschrijving voor deze tocht opent op 15 december.

http://www.nisekoclassic.com/

 

  • Trek Giro del Lago, Chili

Zin om richting Zuid-Amerika te gaan om je benen eens op dat continent op de proef te stellen? Dan kun je volgend jaar naar Chili om mee te doen aan de Giro del Lago. Het zal de tweede keer zijn dat het evenement georganiseerd wordt en volgens ons moet dit een mooie tocht zijn van 168 kilometers en 2060 hoogtemeters, waarbij je langs meren en watervallen en Chileense dorpjes rijdt. Je kunt je inschrijven als individu of met een team. De tocht vindt pas plaats op 3 november 2018, dus je hebt nog even om je voor te bereiden en je teamleden over te halen.

http://www.girodellago.com

 

Fotocredits: Viking Tour