Inspanningstest

Bij Robic doen wij een inspanningstest net even anders.

Lang protocolLang testprotocol

Wij werken met een veel langer testprotocol, waardoor de test langer duurt en de bepaling van hartslag- en vermogenszones vele malen nauwkeuriger zijn.

Op je eigen fiets

Wij plaatsen je eigen fiets op een speciale ergometer, zodat je maximaal kan presteren op de fiets die je gewend bent. (niet/nog niet in het bezit van een fiets? Geen nood, dan leen je er een van ons!)

lactateMet lactaatmetingen

Wij doen standaard lactaatmetingen. In tegenstelling tot zuurstofmeting kunnen we aan de hand van lactaat (melkzuur) veel beter zien of en op welke gebieden je bent verbeterd.

advice

Concreet wielrenadvies

Na afloop een uitgebreide bespreking van de resultaten met iemand die verstand heeft van wielrennen. Je loopt dus niet de deur uit met alleen een testresultaat, maar je krijgt concrete trainingstips.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


Testverslag

Voorbeeld testverslag.

Inspanningstest

Bedoeld om heel nauwkeurig de hartslagzones vast te stellen, de conditie te bepalen en zelfs vermogenszones vast te stellen. Het testprotocol wordt aangepast aan jouw fysiologische eigenschappen. Inclusief meting van vetpercentage.

Onze inspanningstest is geen medische keuring en komt daarom niet in aanmerking voor eventuele vergoedingen via de zorgverzekeraar. Medische keuringen staan op deze website onder het kopje ‘Sportarts’. Een medische VO2max test is bedoeld het lichaam maximaal te belasten en daardoor korter en minder nauwkeurig in het bepalen van zones. Deze medische testen zijn SCAS gecertificeerd.

De totale tijd inspanningstest bedraagt 1:30 uur.
Prijs: €130,-
Tweede test binnen 6 maanden ter meting progressie: €110,-

Wil jij weten hoe je club, team, bedrijf of vriendengroep er conditioneel voorstaat? Wij testen groepen renners (min 8 en max 16) op locatie, ook in het weekend. Neem hiervoor contact met ons op.


Rapport van je lichaam

Een nog betere indruk van wat wij doen geeft dit artikel uit Wielrenblad.

Wat moet je meenemen
-Wieleroutfit (broek, schoenen, zweethemd)
-Handdoek (twee stuks, 1 tijdens de test en 1 voor het douchen)
-Eigen (schone) racefiets
-Zorg ervoor dat je goed uitgerust bij de test verschijnt. Bereid je voor alsof het een belangrijke toertocht, cyclosportieve of wedstrijd is.


Wat we nog meer doen

Wingate Test
Met name voor wedstrijdwielrenners is het niet alleen interessant om te weten wat de aerobe capaciteiten zijn, maar juist ook waar de anaerobe capaciteiten liggen. Doormiddel van een Wingate Test meten we met een inspanning op maximale intensiteit je piekvermogen, lactaatbuffercapaciteit en vermoeidheidsindex.
Bedoeld voor het meten van de anaerobe capaciteit.

De totale tijd bedraagt 0:30 uur.
Prijs: €50,-

Test aanvragen


Power Profile

De meest uitgebreide methode om al jouw capaciteiten in beeld te krijgen is het zogenaamde Power Profiling. Met inspanningen van verschillende lengte op wisselende intensiteit brengen we exact in kaart waar jouw sterke en zwakke punten liggen. Op basis van een uitgebreid rapport kan je precies op dat punt aan de slag gaan waar de meeste progressie is te behalen.

Bedoeld om exact in kaart te brengen waar jouw sterke en zwakke punten liggen.

De totale tijd bedraagt 2:30 uur.
Prijs: €200,-
Tweede test ter meting progressie: €170,-

Test aanvragen


Waar moet je zijn?
Wij verrichten onze testen vanuit het Robic Human Performance Lab in Amsterdam Sloten naast het Velodrome. Kijk bij contact voor meer informatie. Al onze apparatuur is echter mobiel dus wij kunnen bij groepen de testen ook op locatie afnemen. Wil jij een test bij ons afnemen, of wil je meer informatie? Neem contact met ons op via info@robic.nl of bel.