Bikefitting

Ieder individu is anders en geen fietspositie is hetzelfde. Wij werken daarom niet vanuit rekenmodellen of gewrichtshoeken, maar bepalen de optimale fietspositie op basis van medisch screening, drukmetingen, fietservaring, doelen en met onze kennis binnen de bewegingswetenschappen en fysiotherapie. Via onze bikefitting zullen wij ervoor zorgen dat jij comfortabel op de fiets zit, waarbij blessures of klachten worden voorkomen. Daarnaast zorgen we met onze dynamische bikefitting ervoor dat jij optimaal vermogen kan leveren.

Wij voeren metingen uit op de eigen fiets, maar beschikken ook over een in alle posities in te stellen meetfiets. Een bikefitting kan dus ook zeer goed worden gedaan voor aanschaf van een nieuwe fiets.

We beginnen met een uitgebreide screening door onze fysiotherapeut. Volgens de zogenaamde Cycling Matrix kunnen eventuele knelpunten in het bewegingsapparaat worden opgespoord en adequaat worden behandeld. Met het in kaart brengen van gebieden met een verminderde bewegingscontrole kunnen blessures worden voorkomen en kan de fietsafstelling daarop worden aangepast.

Na het in kaart brengen van het lichaam, beginnen de bewegingswetenschappers met dynamische drukmetingen op het zadel en in de voetzolen. Hiermee kunnen wij, gecombineerd met de medische screening, een ideale fietspositie bepalen. Uitgangspunt is hierbij de lichamelijke eigenschappen en doelen van het individu. Dat betekent dat we niet via een rekenmodel jouw fiets afstellen, maar dat we rekening houden met blessures en klachten, jouw lichaamshouding, je spieropbouw en lenigheid. Omdat we over een breed assortiment aan zadels, stuurpennen, zadelpennen en sturen beschikken kan je fiets aan het einde van de bikefitting weer perfect afgesteld worden.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


Bikefitting

Bedoeld om fietsgerelateerde klachten te verhelpen en de fietspositie zo efficiënt en effectief mogelijk te laten zijn. Wij doen metingen op de eigen huidige fiets, maar beschikken ook over een in alle posities in te stellen meetfiets.

– Intakegesprek
– Uitgebreide screening door onze fysiotherapeut dmv de Cycling Matrix
– Zadelanalyse met dynamische zadeldrukmeting
– Voetzool/schoenplaatje analyse met dynamische drukmeting
– Videoanalyse
– Afstellen nieuwe fietspositie
– Bikefitting rapport met daarin bevindingen, nieuwe fietsafstelling en aanbevelingen

Optioneel:
-Met een fitting van een tweede fiets voor €75,-
-Met bepaling van het frontaal oppervlak voor €75,- (zie aerofitting hieronder)
Tijdens het boeken van de bikefitting kan dit worden aangegeven
De totale tijd van een bikefitting bedraagt 2.5 uur.
Prijs: €225,-

Test aanvragen


Zadelanalyse

Als je overtuigd bent van een goede fietsafstelling, maar je twijfelt of je voor het juiste zadel hebt gekozen. Is het ook mogelijk alleen een zadelanalyse te doen. Hierbij meten we net als tijdens een volledige bikefitting de drukpunten op het zadel tijdens het fietsen en in verschillende posities. Door de oriëntatie van het zadel te veranderen en/of te kiezen voor een ander type zadel kunnen pijnpunten zoals ‘een dood gevoel’ of ‘zadelpijn’ voorgoed verleden tijd zijn.
Zadelanalyse
– Intakegesprek
– Zadelanalyse met dynamische zadeldrukmeting
– Bikefitting rapport met daarin bevindingen en aanbevelingen

De totale tijd van een zadelanalyse bedraagt 1 uur.
Prijs: €110,-

Test aanvragen


Voetzoolanalyse

Hetzelfde is mogelijk voor alleen een voetzool/pedaal analyse. De krachtoverbrenging op de pedalen is misschien wel het belangrijkste onderdeel van fietsen. Om blessure aan enkels, knieën en/of heupen te voorkomen is daarom de afstelling van de schoenplaatjes en het juiste type schoenen in combinatie met schoenzooltje enorm belangrijk. Doormiddel van een dynamische drukmeting van de voetzolen optimaliseren wij deze krachtoverbrenging en kunnen blessures worden voorkomen.
Voetzoolanalyse
– Intakegesprek
– Voetzool/schoenplaatje analyse met dynamische drukmeting
– Bikefitting rapport met daarin bevindingen en aanbevelingen
De totale tijd van een voetzoolanalyse bedraagt 1 uur.
Prijs: €110,-

Test aanvragen


Aerofitting

aerofittingTijdens het fietsen op een trainer krijg je realtime terugkoppeling van het frontaal oppervlak en het geleverde vermogen. Door de positie aan te passen meten we de invloed op het frontaal oppervlak en de uiteindelijke reductie of verlies aan vermogen. Deze informatie kan gebruikt worden in de afweging van het kiezen voor comfort of prestatie. Dit is niet alleen geschikt voor de tijdritpositie, maar ook zeer interessant om het verschil in positie tussen met de handen in de beugels en op de remgrepen te meten.

Tijdens een aerofitting geven we een uur lang de mogelijkheid en adviezen voor het verkleinen van  het frontaal oppervlak. Een aerofitting is zowel los te boeken als extra onderdeel van een complete bikefitting.

De totale tijd van een aerofitting bedraagt 1 uur.
Prijs: €110,-

Als onderdeel van een complete bikefitting is de prijs €75,-

Test aanvragen


Geen fiets


Helaas schaffen nog veel renners een nieuwe fiets aan, zonder dat ze weten welk framemaat ze nodig hebben. Met onze speciaal ontworpen pasfiets kunnen wij je fietspositie optimaliseren en exact jouw fietsafmetingen in kaart brengen. Zo weet je precies welk framemaat en lengte stuurpen je nodig hebt en zit je direct goed op je nieuwe fiets.

Wedges, shims en zooltjes

Mocht het nodig zijn om je positie te optimaliseren dan hebben wij voor ieder pedaalsysteem wedges, shims en zooltjes.